Gomba alakú madár odú

Rendelhető
Gyártó:
Cikkszám: ed095
Termék leírás:

Madárodú:

Egyedileg kézzel égetett technológiával készített madárodú, melyet kisebb méretű madaraknak ajánljuk. A fából készült termék időjárásálló. A tetején lévő kampó segítségével a fa ágaira könnyen akasztható. A kézzel égetett fa egyedi hatása és a természetes fa színe miatt könnyebben beleolvad a természetbe.

Madárodúkra azért van szükség, mert sok madárfaj nem az ágakra épített fészekben, hanem odvakban, a fák vagy sziklák üregeiben neveli a fiókáit. A kis testű énekesmadarak egy nyáron akár több fészekaljat is felnevelhetnek, de általában új helyet keresnek, hogy a fészekben megtelepedő paraziták és kórokozók elpusztuljanak.

Tökéletes hely a kis hűséges madárkák számára.

Méretei:

Magassága: 41.5 cm

Szélessége: 26 cm

Hasznos tippek:

-          Általános javaslat, hogy az odúk röpnyílása lehetőleg ne észak felé nézzen, mert ezeknél nagyobb esély van a beázásra, ami a hideg széllel együtt hátrányosan befolyásolja az odúk mikroklímáját, különösen télen, amikor a cinegék előszeretettel éjszakáznak akár csoportosan is ezekben.

-          Az odúk a kihelyezési magasság általában 2–8 m között van, de több faj beköltözik alig méteres, mellmagasságban lévő odúkba is

-          Az új odúk telepítésének legjobb időszaka a szeptember-november. Ennek fő oka, hogy az odúkat a madarak nemcsak a költési, de a telelési időszakban is használják éjszakázásra. 

 

Karbantartása:

Célszerű az odúkat évente legalább egy alkalommal, a költési idő végén a felhalmozott fészekanyagot az odúból eltávolítani. A mesterséges fészekodvak használata emiatt rendszeres karbantartást igényel.

Fogyasztói ár:
3.800 Ft
(2.992 Ft + 808,00 Ft ÁFA)
Fogyasztói ár:
3.800 Ft
(2.992 Ft + 808,00 Ft ÁFA)
Termék változatok
Kapcsolodó termékek, kiegészítők
Termék ajánlása
Kérjük adja meg az alábbi ellenőrző kódot!
Ha nem olvasható, kattintson a kódra, hogy újat kapjon.